Payday loans
юли 2020 август 2020 септември 2020
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Купа "Деца и родители" - 120 състезатели в истински шахматен празник на добронамереността PDF Печат Е-поща
Автор: Рицар   
Понеделник, 01 Май 2017г. 00:00ч.

logo ok                                             lg scr teniski

 

Скъпи приятели,

Искахме да организираме събитие, в което да се почувства връзката между децата и родителите и колко е важна тя за изучаването на шахматната игра. Вероятно сме постигнали някакъв успех.

Искахме родителите да усетят, че децата са техните емоционални наследници и изучаването на шахматната игра не е встрани от това. Вероятно донякъде сме успели.

Искахме родителите да усетят трудностите, които изпитват децата по време на игра, на собствения си гръб, за да бъдат по-пестеливи на критика след поредния кръг. Успехът в това отношение беше осезаем.

Искахме да организираме събитие, в което родителите да проявят достатъчно търпение и да не се намесват в играта на техните деца, когато са забелязали, че се случва нещо нередно. Вероятно сме пропуснали някой невинен намек или напомняне за забравен часовник.

Искахме да създадем събитие, в което да доминира емоцията от усещането за отборен дух. Със сигурност е имало по някоя детска сълза от неочаквана загуба или пък ако мама, тате, баба или дядо са пропуснали силни възможности, но повечето успяха да го превъзмогнат и да продължат заедно в следващия кръг. 

Искахме да организираме събитие, в което да раздадем колкото се може повече прекрасни награди. Със сигурност наградите биха могли да бъдат повече. 

Искахме да създадем състезание с добра организация и с еднозначен регламент. Със сигурност е възможно много повече от това, което се случи.

За едно нещо имахме само надежда предвид шествието на недобронамереността около нас и в частност в българския шахмат, а именно турнирът "Деца и родители" да бъде белязан от колкото се може по-малко негативни емоции и конфликтни ситуации, но случилото се надмина всякакви предварителни очаквания. Турнирните партии бяха пропити от толкова много усмивки, толкова много шеги, толкова много добронамерено отношение към този, който стои срещу теб, с други думи в залата присъстваше толкова много положителен дух, че това напомни за едно отминало време, времето, в което във всеки квартал, във всяко градче имаше шахматен клуб, където ежедневно се събираха приятели на играта от най-крехка възраст до белите коси на нашите баби и дядовци, водещи сражения само и единствено върху шахматната дъска. Виждали ли сте турнирна партия да завършва със сърдечна усмивка и думите: "Печелите! Да сте жив и здрав!"? Този ден съдийският екип го виждаше често.

Надяваме се всичко светло от Купа "Деца и родители" да се умножи многократно в следващото издание на турнира!

                                                                  DSC06679 2 20     

Снимките от турнира са качени във фейсбук страницата на Купа "Деца и родители" - тук

Последна промяна от Сряда, 10 Май 2017г. 07:47ч.
 
Начало Начало Последни новини Купа "Деца и родители" - 120 състезатели в истински шахматен празник на добронамереността